- Katılım
- 20 Mar 2022
- Mesajlar
- 7
MALZEMELER
- 1.5 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı nohut
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 15 su bardağı su
- Yarım su bardağı kuru kayısı
- Yarım su bardağı kuru incir
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı soyulmuş badem içi
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
- 3-4 yemek kaşığı soyulmuş badem içi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3-4 adet kuru incir
- 3-4 adet kuru kayısı
YAPILIŞI
- Aşurelik buğdayı bir gece öncesinde yıkayıp 5-6 su bardağı su ile bir taşım kaynatın ve süzmeden 1 gece bekletin.
- Kuru fasulye ve nohudu ayrı kaplara alıp bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı ocağa alıp tereyağı ve kalan su ile beraber pişirin.
- Buğday patlayana kadar ara sıra karıştırarak haşlayın. Kuru fasulye ve nohudu haşlayıp süzün.
- Kayısı, incir ve üzümü ayrı kaplara alıp sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra süzün.
- Buğdaya haşlanmış kuru fasulye ve nohudu ekleyip karıştırın.
- Toz şekeri de ekleyip 15 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Küçük küpler şeklinde doğradığınız kuru kayısı ve incirleri, şişen dut ve üzümleri de tencereye ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
- En son dolmalık fıstık ve soyulmuş badem içlerini de ilave edip aşureyi ocaktan indirin.
- Kaselere paylaştırın. Ilınan aşureyi süsleyerek servis yapın.