Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında dün gece Benfica'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Alvaro Arbelola'nın takımı böylelikle tur için büyük bir avantaj sağladı. Golün ardından ortalık karıştı Los Blancos'un tek golünü 50. dakikada Vinicius Junior kaydetti. Brezilyalı yıldız, golün sevincini takım arkadaşlarıyla birlikte Benfica taraftarlarının önünde yaşayınca sahaya yabancı maddeler atıldı. Gecenin olayı ise bu gol sevincinden çok kısa süre sonra yaşandı... Irkçı hareket Benfica'nın Arjantinli kanat oyuncusu Gianluca Prestianni, santradan önce Vinicius Junior'a ırkçı bir harekette bulundu. Bunun üzerine Brezilyalı oyuncu, soluğu hakemin yanında alarak Prestianni'yi şikâyet etti. Vini çok kızgın bir şekilde kenara gelirken takım arkadaşları da onunla geldi. Fransız hakem François Letexier ise oyunu durdurdu. Soyunma odası da karıştı Kenara gelen Vini, Benfica Teknik Direktörü Jose Mourinho ile hararetli bir konuşma yaptı. Bu konuşmaya Kylian Mbappe de dahil oldu. Yaklaşık 10 dakika duran oyun yeniden başladı, maç 1-0 bitti. Karşılaşmanın ardından soyunma odası koridorunda da kavgalar çıktı. "Irkçılık yapmadım, tehditler aldım" Olayın başrolü Prestianni, maçın ardından Instagram hesabından şunları yazdı: "Hiçbir zaman Vinicius Junior’a yönelik ırkçı hakaretlerde bulunmadığımı açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ne yazık ki, duyduğunu sandığı şeyi yanlış anladı. Ben hiçbir zaman kimseye karşı ırkçı olmadım ve Real Madrid oyuncularından aldığım tehditlerden dolayı üzgünüm." Benfica'dan açıklama Benfica ise olay anının görüntülerini paylaştı ve şu açıklamayı yaptı: "Görüntülerden de anlaşıldığı üzere, aradaki mesafe dikkate alındığında Real Madrid oyuncularının duyduklarını söyledikleri şeyi gerçekten duymuş olmaları mümkün görünmüyor." "Irkçılar her şeyden önce korkaktır!" Madrid'in yıldızı Vinicius Junior ise olaylar hakkında şu ifadeleri kullandı: "Irkçılar her şeyden önce korkaktır. Ne kadar zayıf olduklarını göstermek için formalarını ağızlarına götürmeye ihtiyaç duyarlar ama onları cezalandırma yükümlülüğü olması gereken başkalarının korumasına sahipler. Bugün yaşanan hiçbir şey benim hayatımda ya da takımımın hayatında yeni değil. Bir golü kutladığım için sarı kart gördüm. Hala nedenini anlamıyorum. Öte yandan bu, hiçbir işe yaramayan, kötü uygulanmış bir protokolden ibaretti. Böyle durumlarda görünmeyi sevmiyorum, özellikle de büyük bir galibiyetten sonra ve manşetlerin Real Madrid hakkında olması gerekirken ama bu gerekli." Mourinho: Benfica ırkçı bir kulüp değil Maçın ardından konuşan Jose Mourinho, "Vinicius, olağanüstü bir oyuncu. Ona bayılıyorum ama böyle bir gol attığında bunu takım arkadaşlarınla birlikte kutlamalısın. 60.000 kişinin önünde değil. Ayrıca bu kulübün Eusebio gibi efsane bir siyahi oyuncusu var. Benfica ırkçı bir kulüp değildir." sözlerini kullandı. Mbappe: Biz aptal değiliz! Kylian Mbappe ise şunları söyledi: "Prestianni özür diledi mi? Yüzünü gördünüz mü? Bu mu özür? Biz aptal değiliz. Mükemmel olduğumu söylemiyorum ama böyle şeyleri görmezden gelmem. Bu oyuncu genç, futbol sahasında bu sözleri nasıl söyleyebiliyorsun? Şimdi ne olacağını göreceğiz. Prestianni bir daha asla Şampiyonlar Ligi’nde oynamamalı." (Fanatik)
Okumaya devam et...
Okumaya devam et...