Bolu'nun Yuva köyünde içme suyundan etkilendikleri için hastanelerde tedavi altına alınan 148 kişiden 146'sı taburcu edildi. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda bir çocuğun tedavisi sürüyor. Taburcu olanlar yaşadıkları zorlu süreci anlattı. Zehirlenmenin nedeni ise hala belli değil.
Bolu'da içme suyundan zehirlenenler yaşadıkları zorlu süreci anlattı.
Çaydurt Mahallesi'nde, temmuz ayının başında Kurban Bayramı ile başlayan süreçte çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü.
Hastaneye aralıklarla götürülen çocuk ile yetişkinlerin ilk belirlemelere göre, sudan zehirlendiği tespit edildi.
Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü, bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başlanırken diyaliz tedavisi uygulanan hastalarda oldu.
Durumu ağırlaşan hastalar, başka şehirlerdeki hastanelere götürüldü.
BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 148 KİŞİ ZEHİRLENDİ
Toplam 148 kişinin zehirlendiği olayda, 1 kişi yaşamını yitirdi. Tedavileri tamamlanan 146 kişi taburcu oldu, 1 çocuk hastanın ise tedavisi sürüyor.
Karadağ, "2 ay boyunca yoğun bakımda kaldım. 15 gün boyunca da normal serviste kaldım. Yemek yiyemedim, kusuyordum. Şu anda tedavim devam ediyor. Kontrollerime gidiyorum. Bebeğimde şu anda bir sorun yok. Fakat o da ilaç kullanıyor. Daha önceden yoktu, olaydan sonra kalp hastası oldum" dedi. Olayın aydınlatılmasını isteyen Karadağ, "Herkes sessiz, kimse bir şey yapmıyor. Bu olayın artık açığa çıkması lazım. Hatası olanların yanına kalmasın. Bu kasıtlı yapılan bir şeyse; suçluların yanına kalmasın. Bunun nedeni artık açıklansın" diye konuştu.
Kaynak