Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Sumud Filosu'na yönelik saldırısına sert sözlerle tepki gösterdi.
İsrail donanması, Gazze'ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu'na operasyon düzenleyerek aralarında 37 Türk vatandaşının bulunduğu 201 aktivisti gözaltına aldı.
Ankara'da AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Sumud Filosu baskınına tepki gösterdi.
Erdoğan, "Gazze'de çocukların açıktan öldüğü barbarlığa dikkat çekmek ve insani yardım götürmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na yönelik haydutluğu lanetliyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin uluslararası sularda seyreden sivillere yönelik düzenlediği bu saldırı nasıl bir cinnet halinde olduklarını ispat etmiştir. Soykırımcı Netanyahu hükümetinin bırakın barışın tesis edilmesine, böyle bir ihtimalin yeşermesine dahi tahammülünün olmadığı görülmüştür." diye konuştu.
"Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız." diyen Erdoğan "Filodaki tüm umut yolcularının yanındayız." ifadesini kullandı.
Kaynak