Galatasaray'ın yıldız kalecisi Uğurcan Çakır, Juventus ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanş maçı öncesi UEFA'ya konuştu. İşte Uğurcan Çakır'ın sözleri; Yani aslında baskıdan ziyade yaptığın işi bence en iyi şekilde yapıyorsan, futbolda özellikle, ben çok büyük bir baskı olacağını düşünmüyorum. Kendimden en azından onu söyleyebilirim kendim için. Ben yaptığım işi en iyi yaptığımı düşünüyorum. O yüzden çok bir baskı hissetmiyorum. Kırılma anları oldu Bu sezon Frankfurt maçında başlamıştık deplasmanda, Frankfurt maçında. Aslında maçta da genel olarak iyi bir oyun sergilemiştik bana göre. Maçın çok kırılma anları da olmuştu. 5-1 yenilmiştik. Yani hak etmediğimiz bir maçtı yani. Bu kadar büyük bir fark olabilecek bir maç değildi bence. Ama ondan sonra toparlanmayı bildik, iyi bir grup mücadelesi yaptığımızı düşünüyorum. Muslera ile kıyaslanması Yani şöyle sadece benim için değil, Türk futbolunda kazandıklarıyla ve duruşuyla Muslera birçok genç kaleciye o dönem örnek oldu. Burada uzun yıllar oynadı Galatasaray formasıyla. Çok büyük başarılara imza attı. Kulübün efsane isimlerinin arasına girdi ve onu hiçbir Galatasaray taraftarı bundan sonra unutmayacaktır, unutmasın da zaten. Başardıkları, yaptıkları hem bizim gibi genç kalecilere hem milyonlarca kaleciye belki de ışık oldu. Muslera'yla iyi bir iletişimim her zaman vardı zaten. Rakip olduğumda da hep bana karşı çok saygılıydı ve beni sevdiğini hissediyordum, ben de onu seviyordum. Sadece dediğim gibi büyük başarılar kazanmış bir kaleci, ondan sonra buraya gelmek yani benim için güzel bir olay, gurur verici bir olay. İnşallah ben de onun yakaladığı başarıları hem Galatasaray formasıyla hem milli takımımız için yakalayabilirim. Dediğim gibi Muslera çok güzel bir örnekti, bize her zaman ışık oldu. Takım üzerinde olan liderliğini ben dışarıdan da olsa görebiliyordum. Kendisiyle her zaman konuştuğumda bana karşı hep sıcak davranmıştı zaten. İletişimi çok yüksek bir kaleci ve başardıklarıyla Galatasaray'da büyük kupalar kazandı, ismini tarihine damga vurdu diyebiliriz. Ama ben en çok beğendiğim özelliği liderliği diyebilirim ya. Büyük bir hayal Yani burada olduğum süre boyunca bunu başarmaya çalışacağım, hem ben hem Galatasaray kulübü bunu başarmaya çalışacağız. Büyük bir hayal gibi görünebiliyor ama Galatasaray kulübü son yıllarda özellikle çok büyük yatırımlar, çok iyi futbolcular... Şampiyonlar Ligi seviyesinde büyük başarılara imza atmayı hedefliyordu her zaman. Özellikle son yıllarda bu çok arttı. Bunu başarabilecek güçteyiz. Şu an göreceğiz çünkü son 24'e kaldık, play-off oynayacağız. Büyük bir hayal ama bence yıllar içinde bu olabilecek bir şey. Onun için çalışacağız.
Okumaya devam et...
Okumaya devam et...