Hoş Geldiniz !

Foruma kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşım yapabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz. Kayıt Ol!

Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? (2024 Diyanet Mevlid Kandili tarihi)

Haberci

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
125,654
Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? (2024 Diyanet Mevlid Kandili tarihi)

Mevlid Kandili tarihi, İslam camiası tarafından merak edilen dini günler arasında yer almaya başladı. 2024 yılının son kandili olarak idrak edilecek Mevlid Kandili yine bol ibadet ve dualarla geçecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı dini takvimine göre Mevlid Kandili tarihi belli oldu. Peki, 2024 Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek?


2024 Mevlid Kandili için tarih araştırmaları başladı. Yılın son kandili olan Mevlid Kandili'nde yine camiler dolup taşacak ve ibadetler yerine getirilecek. Peki, 2024 Mevlid Kandili ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini günler takvimine göre Mevlid Kandili tarihi belli oldu.Buna göre; Mevlid Kandili bu yıl 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek.

'Doğum, doğum yeri ve doğum vakti' anlamlarına gelen mevlid kelimesi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anlatmak için kullanılıyor."Mevlid-i Nebi" olarak da anılan ve Türkiye'de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor.Son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafından da benimsenen kutlama programlarında çeşitli törenler ve şenlikler yapıldı.Mevlid törenleri daha sonra İslam dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etti. Esasen Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü için başlayan mevlid töreni giderek, Kadir, Mi'rac, Regaib ve Berat gecelerinde veya sünnet, evlenme, ölüm, deprem gibi önemli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlandı ve toplumsal gelenekte yer alan önemli bir dini-kültürel öge oldu.

Kaynak
 
Üst