Hoş Geldiniz !

Foruma kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşım yapabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz. Kayıt Ol!

Kuzey Kore, İran'a heyet gönderdi

Haberci

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
126,919
Kuzey Kore, İran'a heyet gönderdi

Üst düzey bir Kuzey Kore ekonomik heyeti, diplomatik izolasyonunu kırmak amacıyla iki ülke arasında Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana bilinen ilk görüşmeler için İran'a gönderildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, "yeni bir Soğuk Savaş" fikrini benimseyerek, ABD ile karşı karşıya olan ülkelerle işbirliği kurmaya çalışıyor.

Kuzey Kore devlet medyası ta4rafından yapılan açıklamada, üst düzey bir Kuzey Kore ekonomik heyetinin, iki ülke arasında Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana gerçekleşecek ilk görüşme için İran'a doğru yola çıktığı bildirildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, "yeni bir Soğuk Savaş" fikrini benimseyerek, ABD ve Güney Kore'nin askeri ortaklığına karşılık olarak ABD ile karşı karşıya olan ülkelerle işbirliği kurmaya çalışıyor. Kuzey Kore'nin dış ekonomik ilişkiler bakanı Yun Jung Ho liderliğindeki Pyongyang heyeti İran'a seyahat için yola çıktı.RUSYA'YA DESTEK OLAN İKİ ÜLKE Pyongyang ve Tahran, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini destekleyen dünyadaki birkaç hükümet arasında yer alıyor ve her ikisi de Rusya'ya askeri teçhizat sağlamakla suçlanıyor. Kuzey Kore'nin İran'a üst düzey yetkililer gönderdiği bilinen son tarih, Ağustos 2019'du. İki ülke, 2023'te temkinli bir şekilde yeniden açılmadan önce, Kuzey Kore salgını savuşturmak amacıyla sınırlarını kapatana kadar aktif diplomatik temaslarda bulunmuştu.

Kaynak
 
Üst