Hoş Geldiniz !

Foruma kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşım yapabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz. Kayıt Ol!

Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası hakaret içeren sözlere soruşturma

Haberci

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
126,199
Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası hakaret içeren sözlere soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından soruşturma başlattı.

BAKAN YERLİKAYA: DEM PARTİLİLERİN SUR'DA HAKARET İÇEREN SÖZLERİYLE İLGİLİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, dün de Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinin ilk toplantılarında İstiklal Marşı okutulmadığı ve Türk bayrağı kaldırıldığı iddialarıyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.

Kaynak
 
Üst