Hoş Geldiniz !

Foruma kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşım yapabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz. Kayıt Ol!

VGM burs başvurusu ne zaman? (2022 VGM Yükseköğrenim burs başvuru tarihi)

Haberci

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
VGM burs başvurusu ne zaman? (2022 VGM Yükseköğrenim burs başvuru tarihi)

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurularının ne zaman yapılacağı, eğitim hayatları için burs katkısı almak isteyen öğrenciler tarafından araştırılıyor. Her yıl ihtiyaç sahibi öğrenciler için verilen VGM burs başvurularının başlayacağı tarih belli oldu. Peki, VGM burs başvurusu ne zaman yapılacak?

VGM burs başvuruları, üniversite kayıtlarını tamamlayan ve eğitim hayatlarına destek sağlaması için burs almak isteyen öğrenciler tarafından sorgulanıyor.
VGM resmi internet sitesinden yapılan duyuru sonrasında, burs başvuruları için tarihler belli oldu. Peki, VGM burs başvurusu ne zaman yapılacak?

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl erişime açılan VGM burs başvuruları için bekleyiş sürüyor. VGM resmi internet sitesinden yapılan duyuru sonrasında, burs başvuruları için tarihler belli oldu. Buna göre; VGM Ortaöğrenim burs başvuruları 7-20 Kasım tarihinde, Yükseköğrenim bursu başvuruları ile yabancı uyruklu öğrenci için burs başvuruları 21-30 Kasım tarihlerinde alınacak.

VGM BURS BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ? Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin "Burs Verilmeyecek Öğrenciler" başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre; a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, b) Yabancı uyruklu öğrencilere, c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere, d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere, g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre; Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

Kaynak